Trendgruppen PR

Fiskars - Design för ett hållbart liv

February 17, 2021
Med omsorgsfullt tillverkade produkter görs vardagen extraordinär. Fiskars strävar efter att erbjuda produkter som främjar en hållbar livsstil och som människor gärna använder om och om igen. Över 370 år av historia speglar hur betydelsefull kvalitet är för Fiskars. Globala frågor som klimatförändringar och resursbrist hanteras på många sätt, och framförallt genom att produkterna tillverkas på ett hållbart sätt samt utformas för att hålla mycket länge.
 

Fiskars lär sig hela tiden mer om sina kunder för att kunna inspirera dem, lösa deras vardagsproblem och skapa meningsfulla upplevelser och oförglömliga ögonblick. Produkterna är tidlöst formgivna med hög kvalitet och med en omsorg om detaljerna. Målet är att möjliggöra en hållbar livsstil, och att erbjuda hållbara alternativ som underlättar för människor att leva ett mer hållbart liv. Sammanlagt använder Fiskars 70% återvunnet material i sina kok- och stekkärl. I genomsnitt används högkvalitativt, återvunnet rostfritt stål till 85% i produkterna och den nylanserade Fiskars All Steel Pure-serien kommer dessutom upp i en mycket hög kvot på 90%. Fiskars beläggningar är helt fria från skadliga PFOA/PFOS-ämnen och alla Fiskars kok- och stekkärl tillverkas i Fiskars egen fabrik i byn Sorsakoski i centrala Finland.

Norden – gedigna material av högsta kvalitet
På samma sätt som nordisk matlagning präglas av naturliga råvaror har serien Norden utvecklats med gedigna material av högsta kvalitet. Stekpannorna och grytorna i gjutjärn samt rostfritt stål har behandlats med Thermium, en innovativ behandling fri från plast som tål även de högsta temperaturerna. Jämfört med non-stickbeläggningar av PFEE och keramisk beläggning är livslängden för köksredskap behandlade med Thermium också längre. Kollektionens grytor och stekpannor har vackra detaljer av värmebehandlat finskt björkträ, vilket återkommer i knivarnas skaft. Knivbladen är tillverkade i rostfritt stål av högsta kvalitet för utmärkt skärpa och hållbarhet. Kollektionen tillverkas i egna fabriken i Finland.

Sax i återvunnet och 100% återvinningsbara material
I början av 2021 introducerar Fiskars en ny innovativ version av universalsaxar, designad och skapad med hållbarhet i åtanke baserad på en klassisk design. Den nya saxen är tillverkad av återvunnet och 100% återvinningsbart material. Saxens handtag är tillverkat av återvunnen plast och förnybar träfiber, och bladet är tillverkat av återvunnet rostfritt stål. Varje sax tillverkas för hand i Fiskars egen fabrik i Billnäs i Finland och levereras i förpackning tillverkad av 100% återvunna pappersfibrer.

Fiskars All Steel Pure för 100% miljövänlig matlagning
Fiskars serie All Steel Pure kombinerar det absolut bästa från två världar, hållbarhet och prestanda. Serien består av tre stekpannor utan beläggning, vilka är 100% plastfria och tillverkade av 90% återvunnet rostfritt stål. Serien är designad för att hålla över tid, vilket gör dem till livslånga miljövänliga följeslagare i köket.

All Steel Pure passar alla spisar och är lika stadiga som gjutjärnspannor, men betydligt lättare. Stekpannorna är lätta att underhålla och använda, är slitstarka och värmetåliga samt kan användas i ugn och diskas i diskmaskin. Stekpannorna har en tålig yta som inte spricker och ett unikt ingraverat mönster som hjälper till att sprida matolja eller smör jämnt i pannan. När de obelagda stekpannorna blivit upphettade steks maten mer effektivt på lägre temperatur i jämförelse med gjutjärns- och teflonpannor. Stekpannorna har många olika användningsområden samt en lång livslängd. Pannorna är dessutom 100% återvinningsbara.

Hard Face – med innovativ teknik
Fiskars serie Hard Face är bland de mest tåliga kok- och stekprodukterna för dagligt användande med dess tåliga beläggning. Den klassiska serien återlanserades under 2020 på efterfrågan från Fiskars kunder och de slitstarka grytorna och stekpannorna uppdaterades då med en ny reptålig non-stick beläggning. Den motståndskraftiga 4-lagers Hardtec Superior+ ™ PTFE-beläggningen förlänger livslängden avsevärt och erbjuder en ännu mer användarvänlig upplevelse.

Hard Face tillverkas i Fiskars fabrik i Finland och består till 70% av återvunnen metall. Till seriens grytor hör därtill smarta silikonlock med inbyggd hällfunktion, som gör det enkelt att hälla av vatten vid kokning av exempelvis pasta och grönsaker. Grytorna och stekpannorna i serien fungerar på alla sorters hällar och tål att diskas i maskin.

Serien har också tekniken Energy Base, vilket innebär att pannorna hettas upp 50% snabbare samt minskar energiförbrukningen med 30% jämfört med en vanlig stekpanna. Delar i serien har också en teknik som kallas Optiheat, som förhindrar att pannan överhettas på induktionshäll, vilket förlänger pannans livslängd ytterligare.

Högupplösta bilder finns på: www.trendgruppen.se/imagebank
(användarnamn: trendpr, lösenord: trendpr)

För mer information, vänligen kontakta:
Annika Gehöör, Trendgruppen PR
E-post: annika.gehoor@trendgruppen.se eller telefon: +46 73 533 02 45

Om Fiskars
Fiskars är ett ikoniskt finskt varumärke, känt för sina högkvalitativa köks- och trädgårdsredskap. Sedan 1649 har Fiskars vägletts av tidlösa principer för hög kvalitet, funktionalitet och hållbar design. Fiskars är en del av Fiskars Corporation, en ledande global leverantör av konsumtionsprodukter till hem, trädgård och friluftsliv.
www.fiskars.se

News