Trendgruppen PR

Gaggenau lanserar Vario cooling serie 200, inbyggd kyl och frys för den designmedvetne - SE

February 11, 2021
Gaggenau, lyxvarumärket för professionella hushållsapparater, presenterar den nya kylserien Vario cooling serie 200. Det nya utbudet av inbyggda kylprodukter inkluderar kyl, kyl-frys och frys, alla utformade för att förbättra köksupplevelsen genom elegant och funktionell design — alltid med den seriösa hemmakocken som utgångspunkt.

Gaggenau har designat Vario cooling serie 200 i syfte att tilltala den seriösa hemmakocken, som efterfrågar professionell prestanda och fulländad design. De ljusa bronsfärgade detaljerna i kylskåpets minimalistiska interiör i kombination med varm LED-belysning och flaskhållare i lönnträ ger apparaterna en inbjudande värme. Genom att använda högkvalitativa och varmtonade material visar Gaggenau med sina nya design, möjligheter till att skapa en personlig touch i köket — ett utrymme som ofta annars domineras av opersonlig utrustning.

Interiört erbjuds färgställningen Gaggenau Light Bronze, en sofistikerad metallfärg med satinfinish som ger apparaterna ett elegant uttryck och samtidigt minimalistiskt med nästintill osynliga glashyllor. Dörrfack i lönnträ, följer samma färgprofil och skapar en inbjudande känsla. Invändiga lådor med frostade fronter döljer diskret innehållet och ger samtidigt en mjuk öppning och stängning med sina dämpade skenor. Tack vare kylskåpets volym och varma belysning erbjuds tydlig översikt och optimal förvaring av livsmedel. Hyllorna är gjorda av nästan osynliga optiwhite-glasplattor, där var och en av hyllorna kan justeras i höjdled. Nyhet är att frys i Vario serie 200 också är utformad som kylen; med öppna hyllor högst upp och djupa lådor nedantill ges tydlig översikt och ett koordinerat utseende när kyl och frys visas sida vid sida.

Den eleganta kylserien Vario serie 200 erbjuder ett oöverträffat färskvarusystem. Kylskåpet har en speciell låda med en temperatur nära 0 °C. För att öka den professionella kylupplevelsen kan luftfuktigheten i kylskåpets övre låda justeras manuellt med en knapp i ljus brons. Att manuellt kunna justera luftfuktigheten skapar perfekta förutsättningarna för att hålla färskvaror fräscha över längre tid. Frysen erbjuder avancerad no frost- och snabbfrysningsteknik.

Sven Baacke, global designchef för Gaggenau, säger: ”Med vår nya Vario cooling serie 200 ville vi utforska och utveckla användarupplevelsen av vad dessa apparater gör med köket. Vi menar att köket är hjärtat i hemmet och Gaggenau är själen i köket, så vi använde varma designfunktioner för att efterlikna detta och för att humanisera en miljö som ofta kan domineras av kall, avancerad teknik. Den förbättrade upplevelsen garanterar en smidig kylupplevelse av hög kvalitet vid varje användning.”

Flexibel flaskhållare för vinlagring
Gaggenau anser att den ambitiöse hemmakocken bör utrustas med verktyg som gör det enkelt att kyla och förvara vin på samma sätt som proffs gör, därför erbjuds nu flaskhållare i massivt lönnträ.

Flaskhållarna i strömlinjeform klickas enkelt ihop via en magnetisk funktion. Upp till fem flaskhållare kan placeras på en hylla och rymma såväl standard som magnum-flaskor. För den som kräver mer utrymme kan Vario serie 200 med fördel kombineras med ett vinklimatskåp från samma serie. Alla Vario cooling serie 200-produkterna har designats för att integreras helt i standardnischen 178 cm, med distinkta designelement som höjer kylupplevelsen och passar perfekt i köksmiljön, oavsett storlek.

För mer information, bildmaterial eller intervjumöjligheter, välkommen att kontakta:
Gaggenau, Magnus Falk, tel +47 464 146 32, e-post: magnus.falk@bshg.com
Trendgruppen PR, Maria Hartog Holm, tel +46 72 924 22 10, e-post: maria.hartog-holm@trendgruppen.se

För högupplösta bilder, vänligen kontakta:
Trendgruppen PR, telefon 08 23 00 21 eller e-post: showroom@trendgruppen.se
Högupplösta bilder finns på www.trendgruppen.se/imagebank (användarnamn och lösenord: trendpr)

Om Gaggenau
Gaggenau är en tillverkare av högkvalitativa hushållsapparater och en erkänd ledande innovatör inom design och teknologi “Made in Germany”. Företaget, med historia helt tillbaka till 1683, har revolutionerat det privata köket med sina internationellt hyllade produkter. Gaggenaus framgång vilar på teknologisk innovation och ett tydligt designspråk kombinerat med hög funktionalitet. Gaggenau har varit ett dotterbolag till BSH Hausgeräte GmbH i München sedan 1995 och är nu representerat i mer än 50 länder med 22 Flagship showroom över hela världen.

Skillnaden heter Gaggenau.
www.gaggenau.com, Instagram (@gaggenauofficial), Pinterest (/gaggenau_), YouTube (/gaggenauofficial), Vimeo (/gaggenauofficial), LinkedIn (/gaggenau.)

News