Trendgruppen PR

DUX i unikt samarbete med Carl Hansen & Søn – SE

February 11, 2021
Presenterar säng baserad på Børge Mogensens skisser
DUX inleder ett unikt samarbete med danska möbelföretaget Carl Hansen & Søn. Tillsammans lanserar de en säng baserad på Børge Mogensens skisser, som hittats i det danska designföretagets rika arkiv. Med en minimalistisk design och exklusiva materialval kombineras det bästa av två världar – DUX expertis inom sovkomfort och Carl Hansen & Søns hantverks- och designtradition. Sängen har aldrig tidigare varit i produktion.

Sängen har många av Børge Mogensens karakteristiska detaljer, bland annat de synliga och vackert sinkade hörnen, som kräver stor precision och ett omsorgsfullt hantverk. Børge Mogensens fokus på att skapa design som håller i generationer framgår också tydligt i sängen, som har en robust ram i massiv ek och rektangulära samt cylinderformade kuddar som fulländar uttrycket med stroppar i kärnläder. DUX madrass CH18 med spiralkärna är speciellt framtagen för samarbetet. Madrassen är klädd i slitstark ljusgrå DUX-textil med exklusivt handsydda indrag. För bästa komfort kompletteras madrassen med en av DUX bäddmadrasser.

Henrik Ljung, VD för DUX: ”Carl Hansen & Søn och DUX har en gemensam tradition av hantverk och design. För Børge Mogensen var sittkomforten viktigast – samma värderingar delas av DUX. Det gedigna hantverket, den genomtänkta konstruktionen, det sociala engagemanget och kvaliteten på de material som Børge Mogensen arbetade med är imponerande. En möbel ska vara flexibel och kunna användas varje dag. Tillsammans med Carl Hansen & Søn får vi möjligheten att lyfta fantastisk design av Børge Mogensen. De hantverksmässiga detaljerna i allt från madrass till träram genomsyrar designen och skapar en sängkomfort som måste upplevas.”

Knud Erik Hansen, VD för Carl Hansen & Søn: ”DUX är, liksom Carl Hansen & Søn, ett familjeägt företag med en lång tradition av genomarbetat och vackert hantverk. En madrass från DUX är också mer än bara en madrass, den är ett stycke design. DUX kompromissar inte med vare sig estetik eller funktion, vilket matchar Carl Hansen & Søns filosofi helt perfekt.” Det är första gången Carl Hansen & Søn lanserar en säng, något som Knud Erik Hansen kommenterar så här: ”Vi har länge haft en önskan om att kunna möblera alla rum i huset. Med sängen blir det möjligt att möblera sovrum och hela hotellrum med Børge Mogensens möbler, vilket känns helt fantastiskt.”

Sängen BM0555 Carl Hansen & Søn x DUX CH18 kommer att finnas i utvalda butiker och showroom samt återförsäljare globalt från juni 2021.

Priser:
Säng BM0555 Carl Hansen & Søn x DUX CH18, dubbelsäng 180 x 210 cm, från 89 900 kr
Säng BM0555 Carl Hansen & Søn x DUX CH18, queen size 160 x 210 cm, från 74 900 kr
Säng BM0555 Carl Hansen & Søn x DUX CH18, enkelsäng 90 x 210 cm, från 51 900 kr (kopplingsbeslag medföljer till enkelsängen, så att man kan koppla ihop två sängar till en dubbelsäng)

Material
Ram: Massiv FSC®-certifierad ek (FSC C135991), oljad
Madrass: DUX CH18 med spiralkärna, ljusgrå textil
Ryggkudde och nackkudde: Textil, tre färger – Clay 013, Moss 006 och Moss 021.
Läderstroppar för upphängning av nackkudde: Kärnläder/cognac
Skruvar för upphängning av nackkudde: Mässing

Om DUX

Det svenska säng- och möbelvarumärket DUX började sin resa redan år 1924 då Efraim Ljung besökte USA för att sälja choklad, men återvände med en idé om spiraler till sängmadrasser. Två år senare, 1926, grundade Efraim Ljung DUX och lanserade den första DUX-sängen. Med fokus på tidlös estetik, hållbar design och komfort skapar DUX kollektioner som varar över generationer. Utöver sina sängar stoltserar DUX även med designikoner, så som fåtöljerna Jetson, Karin och Pernilla designade av välkända Bruno Mathsson. Därtill har DUX gjort uppmärksammade designsamarbeten med den svenska designtrion Claesson Koivisto Rune samt den danska designstudion Norm Architects. Den välkända komforten i sängarna har sin motsvarighet i de flesta stoppade möbler eftersom den berömda DUX-spiralen återkommer även här. Nordiska material med sköna texturer och naturnära färgtoner kompletterar varandra harmoniskt till en finstämd helhet i DUX sortiment.

Idag är DUX pionjärer när det gäller kunskap och utveckling kring komfort och sömnkvalitet. DUX drivs av den fjärde generationen Ljung och produktion sker i Sverige såväl som i Portugal. DUX sängar och möbler säljs över hela världen och via ett 100-tal återförsäljare på den nordiska marknaden, samt genom den egna försäljningskanalen DUXIANA, med ca 80 st butiker i 30 länder. Vidare finns även Hotell DUXIANA. DUX finns representerat på mer än 300 hotell världen över, omsätter 500 Mkr och har ca 250 anställda. Läs mer på www.dux.se, www.duxiana.com och www.hotelduxiana.com


Högupplösta bilder: LADDA NER HÄR
Högupplösta miljöbilder finns även på www.trendgruppen.se/imagebank
(användarnamn: trendpr, lösenord: trendpr)

För ytterligare information om DUX, bildmaterial eller bokning av intervju, vänligen kontakta:
Trendgruppen PR, Annika Gehöör
Mail annika.gehoor@trendgruppen.se
Tel. 073-533 02 45

Möjlighet finns till intervju med Henrik Ljung, VD och/eller Anna Back Jansson, Designchef.

News