Trendgruppen PR

Pappelina Vårnyheter 2021 – SE

February 10, 2021
Pappelina lanserar nya mönsterbilder och nya färger våren 2021
KOTTE
På en plats där naturen och skogen är en stor del av det vardagliga livet, i Sveriges hjärta Dalarna, tillverkas Pappelinas mattor. Detta inspirerade till den nya mattan KOTTE. Fina, enkla former som skapar en vacker, rofylld design. Mattans namn var en självklarhet eftersom den döptes efter vad den inspirerats av – naturen.

RANDY
En stor del av Pappelinas mönsterbild har alltid bestått av ränder. Ett mönster som tilltalar många, som alltid kommer vara en del av designvärlden och som aldrig går ur tiden. Så efter mjuka KOTTE kändes valet att designa en randig, mer grafisk matta, enkelt för Pappelinas designer Lina Rickardsson. En minimalistisk tvärrand som påminner om en elegant, stilig mörk kostym. Namnet RANDY, som designen döptes till, är ett samspel av det engelska och det svenska språket.

SAGE, SAND & BLUE FOG
Tre nya vackra färger kommer in i kollektionen. Inspirerade av dagens skandinaviska trender och våra omgivningar. En rofylld grön färg vid namn SAGE. En naturlig, anspråkslös färg med benämningen SAND. Till sist, en vaken, uppfriskande blå nyans kallad BLUE FOG. Alla dessa tre färger kompletterar färgbanken hos Pappelina och passar dagens liv, hem och design.

KOTTE kommer i 6 olika färger och storlekar, från 70 x 50 cm till 70 x 450 cm, pris från 420 SEK.
RANDY kommer i 3 olika storlekar och i 4 färger, från 70 x 135 cm till 70 x 430 cm, pris från 1 150 SEK.

Pappelina x WallVision
WallVision International AB, en ledande Europeisk aktör inom marknaden för premiumtapeter, expanderar verksamheten till att även inkludera designmattor genom förvärvet av Pappelina – svenskt hantverk designat med omsorg och stolthet. Genom kompletteringen med premium-varumärket Pappelina förstärker WallVision sin starka marknadsposition och tar ytterligare ett steg mot målet att bli en ledande europeisk aktör inom interiördesign, vilket innebär stora möjligheter för båda parter. Pappelina har uppvisat lönsam tillväxt sedan företaget grundades 1999.

”Jag är väldigt glad att Pappelina blir en del av WallVision-koncernen, ett varumärkes-drivet bolag med alla ingredienser som vi söker; en premiumposition, en internationell profil med 80% av försäljningen utanför Sverige, utmärkt kvalitet samt fantastiska medarbetare. Vi ser många möjligheter och ser fram mot att ta varumärket till nästa nivå tillsammans med Lina Rickardsson och hennes talangfulla team”, säger WallVisions VD och koncernchef Olle Svensk.

”Jag har alltid haft stora drömmar för Pappelina. Detta var en sådan möjlighet som inte gick att tacka nej till, möjligheten till fortsatt utveckling och expansion. Pappelinas vision har alltid varit tydlig, att vara en ban- brytande pionjär inom sektorn. Från och med nu kliver jag in i en ny roll på företaget som designchef. Idag är Pappelina ett globalt varumärke samtidigt som vi fortfarande tillverkar mattorna i ett litet lokalt väveri i Leksand, i hjärtat av Sverige. Varje Pappelina matta representerar ett svenskt hantverk", säger Lina Rickardsson, grundare och Creative Director på Pappelina.

Om WallVision
WallVision, grundat 1905 i Borås, är en ledande europeisk aktör inom premiumtapet-segmentet och i framkant internationellt med försäljning i över 60 länder. Våra varumärken inkluderar Cole & Son, Wall&decò, Perswall, Pappelina och Boråstapeter. Våra fantastiska designteam och unika mönster sträcker sig från exklusiva uttryck med en innovativ design till mer tidlösa och klassiska stilar. WallVision-koncernen har, inklusive Pappelina, 200 medarbetare och en omsättning på över 600 miljoner kronor.

Högupplösta pressbilder
Trendgruppen bildbank, trendgruppen.se/imagebank, användarnamn & lösenord: trendpr
Pappelina bildbank: media.pappelina.com

För mer information
Trendgruppen, PR-konsult Helena Walfridsson, tel 073-663 76 12, helena.walfridsson@trendgruppen.se
Pappelina, Försäljningschef Kristin Lundback, tel 070-777 00 23, kristin@pappelina.com

Om Pappelina
Pappelina grundades 1999 av Lina Rickardsson. Samtliga mattor vävs på Pappelinas lokala väveri i Leksand, Dalarna. Till ljudet av träskyttlar som far fram och tillbaka växer mönstret fram genom ett välkoordinerat samspel mellan vävstol, varp och väft. Varje matta som vävs representerar ett stycke svensk hantverkstradition. Pappelina säljs i ett 40-tal länder.

www.pappelina.com

News