Trendgruppen PR

Offecct Font av Matti Klenell – SE

February 09, 2021
Nya möjligheter när soffsystemet Font växer
Matti Klenell och Offecct har nu vidareutvecklat det framgångsrika soffsystemet Font och adderat fler delar och funktioner. Font som först utvecklades för Nationalmuseum i Stockholm är en grafiskt tydlig modulsoffa med historiska rötter och samtida flexibilitet.

Font föddes ur ett konkret behov av en visuellt enkel soffa som är lätt att använda, kombinera och flytta runt. Den skulle ha ett samtida minimalistiskt uttryck och samtidigt bära en del av Nationalmuseums historia.

”Font bygger på reduktion och formen kändes helt rätt för mig från första ögonblicket, med en raffinerad enkelhet och bra komfort. Därför har det också varit både naturligt och rolig att fortsätta utveckla den med fler moduler”, säger Matti Klenell.

Den grafiska tydligheten inspirerade också till namnet Font med associationer till bokstäver som kan kombineras och formas till ett distinkt möbelspråk. De raka och svängda modulerna som lanserades 2018 kompletteras nu med en fåtölj, raka bänkar och fler svängda moduler som även möjliggör ett utåtvänt sittande.

”Tanken med systemet var redan från start att det skulle kunna växa ur museet och användas i många olika offentliga miljöer. Det är precis vad som har hänt och med de nya delarna blir mångsidigheten och flexibiliteten ännu större och möjligheterna fler”, säger Matti Klenell.

Kontakt
Bilder och övriga frågor, Sara Gyllestrand, Marketing & Press, sara.gyllestrand@flokk.com, +46 708 72 02 15
Press online: http://www.mynewsdesk.com/se/offecct-ab

Högupplösta bilder: LADDA NER HÄR
Högupplösta miljöbilder finns även på www.trendgruppen.se/imagebank
(användarnamn: trendpr, lösenord: trendpr)

Sociala medier
Facebook: offecct, Instagram: offecctofficial, Pinterest: offecct, LinkedIn: Offecct AB

Designer
Matti Klenell (född 1972) har tilldelats utmärkelsen EDIDA Swedish Design Award fyra gånger och flera av hans verk finns representerade på museum i Sverige och utomlands. Han utbildade sig till inredningsarkitekt på Konstfack 1999 och startade sin egen designstudio 2000. Klenell rör sig obehindrat mellan konsthantverk och industridesign och har skapat konstglas såväl som möbler och lampor för massproduktion åt företag som Fontana Arte, Iittala med flera. Klenell är känd som en facilitator i Designsverige och har ansvarat för utbildningen Form på Beckmans Designhögskola, lett designprojekt mellan Sverige och Taiwan och fick 2015 hedersuppdraget att ansvara för en del av den nya inredningen på Nationalmuseum i Stockholm.

Om Offecct
Offecct AB är ett entreprenörsdrivet företag med huvudkontor och produktion i Tibro, Sverige. Offecct grundades 1990 av Kurt Tingdal och Anders Englund. Offecct har en produktionsyta på 20 000 m² och har en årlig omsättning på 150 miljoner sek. 50% av Offeccts försäljning går på export till fler än 50 länder och showrooms är etablerade i Stockholm, Göteborg, Tibro, Oslo, Köpenhamn, Milano, London, Rotterdam, Amsterdam, Düsseldorf, München, Zürich, New York och Singapore. Offecct ägs sedan maj 2017 av norska Flokk AS, en internationell inredningskoncern med fokus på utveckling av möbler för arbetsplatser.

News