Trendgruppen PR

Offecct Jasmine av Layla Mehdi Pour – SE

February 08, 2021
Nytt samarbete bakom lekfull akustikpanel
Nu lanserar Offecct ytterligare ett nytt uttryck i kollektionen Sound-wave®. Den nya akustikpanelen Jasmine är designad av Offects nya formgivare Layla Mehdi Pour och är inspirerad av naturens växelspel mellan ordning och slump. Panelen är formad som en triangel och kan kombineras till olika lekfulla lösningar.

Offecct erbjuder sedan tidigare ett brett sortiment av ljudabsorberande väggpaneler, designade av världsledande formgivare. Den mångsidiga kollektionen Soundwave® bidrar inte enbart till bra ljudmiljö utan ger även karaktär till inredningen.

Akustikpanelen Jasmine är resultatet av det första samarbetet mellan den Italienbaserade produktdesignern Layla Mehdi Pour och Offecct.

”När jag designade Jasmine inspirerades jag av naturliga element som kan verka oregelbundna i sin makroform, men som i detaljerna har en underbar precision och regelbunden struktur. I det här fallet utgick jag i första hand från blommor och till en konkret produkt med en lekfull karaktär”, säger hon.

Lösningar för att skapa goda, hållbara ljudmiljöer i offentliga rum blir allt viktigare. Jasmines koppling till den levande, naturliga miljön kan ses som ett svar på just det ökande behovet av att reducera buller och återskapa lugnet på till exempel kontor, restauranger och andra mötesplatser.

”Jag strävade efter att fånga naturens poetiska rytm och blanda den med mer geometriska, triangulära former som kan kombineras på olika sätt och skapa nya uttryck och kompositioner”, säger Layla Mehdi Pour.

Kontakt
Bilder och övriga frågor, Sara Gyllestrand, Marketing & Press, sara.gyllestrand@flokk.com, +46 708 72 02 15
Press online: http://www.mynewsdesk.com/se/offecct-ab

Sociala medier
Facebook: offecct, Instagram: offecctofficial, Pinterest: offecct, LinkedIn: Offecct AB

Designer
Laya Mehdi Pour är produktdesigner med iranskt ursprung och är baserad i Italien. Hon är utbildad vid IUAV i Venedig och konstuniversitetet i Tehran med en examen i industriell design. Efter det fortsatte hon sina forskarstudier i miljöeffektiv produktdesign vid Politecnico i Turin. Hennes kreativa arbete fokuserar på att återuppfinna vardagliga föremål genom att förvandla dem till innovativa, samtida objet. Layla Mehdi Pour har ställt ut på bland annat Milan Design Week, London Design Festival och Stockholm Furniture and Light Fair. 

Om Offecct
Offecct AB är ett entreprenörsdrivet företag med huvudkontor och produktion i Tibro, Sverige. Offecct grundades 1990 av Kurt Tingdal och Anders Englund. Offecct har en produktionsyta på 20 000 m² och har en årlig omsättning på 150 miljoner sek. 50% av Offeccts försäljning går på export till fler än 50 länder och showrooms är etablerade i Stockholm, Göteborg, Tibro, Oslo, Köpenhamn, Milano, London, Rotterdam, Amsterdam, Düsseldorf, München, Zürich, New York och Singapore. Offecct ägs sedan maj 2017 av norska Flokk AS, en internationell inredningskoncern med fokus på utveckling av möbler för arbetsplatser.

News