Trendgruppen PR

Minotti öppnar exklusiv flagship store på Strandvägen 9

February 08, 2021
Den 8 februari öppnar Skandinaviens första Minotti flagship store på Strandvägen 9 och Stockholm får en ny, självklar destination för den medvetna designpubliken, som här erbjuds en upplevelse av internationell klass.

Minottis magnifika flagship store som öppnar på Stockholms vackraste boulevard, Strandvägen, förmedlar en känsla av det globala varumärkets värden och DNA. Den speglar harmoni och balans, där varje detalj är genomtänkt i detalj. De noggrant utvalda materialen består av golv i travertin, mörka träpaneler och lameller samt Panda-marmor. Mjukheten och elegansen som utmärker varumärket Minotti visas tydligt i de exklusiva materialval som används i butiken samt i möblernas texturer och färgpalett. Bibehållna ursprungsdetaljer, såsom valv målade med en metallic finish, separerar de olika utrymmena och fungerar som portaler för att gå från en miljö till en annan.

Användningen av perspektiv i lokalen förstärks av den svartvita grafiska färgkontrasten i syfte att framkalla olika känslor när man går från ett rum till ett andra. Tack vare stora fönster mot Strandvägen badar den vackra lokalen i ljus.

Butiken innefattar tre rumsliga miljöer; vardagsrum, sovrum och matsal med möbler från den senaste kollektionen, som lanserades sommaren 2020, men också de allra mest populära möblerna ur tidigare kollektioner. Här presenteras det som kännetecknar Minottis kärnvärden – tradition, hantverksmässig savoir-faire och skräddarsydd precision.

Minotti har tack vare sin eleganta estetik etablerat sig som ett av världens finaste och mest prestigefulla möbelvarumärken. Minotti syns i påkostade privatbostäder, på yachter och på de mest exklusiva hotellen runt om i världen. Idag finns Minotti-butiker etablerade i 64 länder, varav 41 är flagship stores, därtill finns Minotti representerat hos över 400 kvalificerade återförsäljare runt om i världen.

Det italienska familjeföretaget i tredje generationen, har sedan 1940-talet försett världen med exklusiva, skräddarsydda möbler i kontemporär stil. En möbel från Minotti håller en livstid, tack vare ypperligt hantverk och kvalitet i varje enskild möbel. Minottis möbelkollektioner, koordinerade av Minottis designer och Art Director, arkitekt Rodolfo Dordoni, presenterar formgivare som japanska Nendo, franska Christophe Delcourt, brasilianska arkitekten Marcio Kogan och italiensk-danska designduon GamFratesi.

”Vi är oerhört stolta över att nu öppna Minottis första flagship store i Skandinavien! Vi har länge letat efter den perfekta lokalen, vilket nu kan uppfyllas på Strandvägen 9, vägg i vägg med Hotel Diplomat. Minotti kan nu erbjuda sina kunder ett showroom utöver det vanliga, som genomsyras av ett unikt helhetstänk. Vi ser hela tiden en ökad efterfrågan av internationell design, en upplevelse som annars endast kan fås i Milano, Tokyo eller New York. Att få öppna ett showroom för ett av världens finaste varumärken i sin genre känns mycket hedrande!”, säger Mats Gustafsson, ansvarig för Minottis etablering i Sverige och grundare av Upgrade Living.

För högupplösta bilder: http://bit.ly/minotti2020collection

För pressmaterial och bokning av intervjuer, vänligen kontakta:
Trendgruppen PR, Maria Hartog-Holm, tel: +46 72 924 22 10, maria.hartog-holm@trendgruppen.se

Minotti Stockholm
Strandvägen 9
Tel. +46 8 31 28 88
Öppettider: mån- fre 11-18, lör 12-15
För tidsbokning, kontakta Showroom Manager:
Alexandra Flach, tel: +46 73 551 51 04, alexandra@minottistockholm.se

www.minottistockholm.se
@minottistockholm #minottistockholm

Minotti
Minotti är ett italienskt möbelföretag som grundades år 1948 av Alberto Minotti. Minotti vars hantverkskvalitet och kontemporära design ses som ledande inom segmentet för klassiskmodern inredning både inom privatinredning och inom segmentet hospitality, i form av exklusiva hotellinredningar. Det småskaliga hantverket med ”Made in Italy” som signum, växte snabbt och har sedan generationsskiftet på 1990-talet, med sönerna Renato och Roberto Minotti i spetsen, börjat en resa mot en internationell och designmedveten publik. Sedan 1998 har arkitekten Rodolfo Dordoni med sina kreativa visioner och estetiska nyckelprinciper agerat som både Art Director och samordnare för företagets alla kollektioner. Den italienska spetskompetensen med skräddarsydd precision har nu gått i arv till den tredje generationen; barnen Alessio, Alessandro och Susanna. Tillsammans har de tagit Minotti in i det nya århundradet med digital närvaro och ytterligare expansion. Verksamma formgivare och arkitekter som samarbetar med Minotti är Christophe Delcourt, Nendo och Marcio Kogan / studio mk27 och 2019 debuterade designduon GamFratesi. Minottis internationella vision har resulterat i en närvaro i 64 länder med ett nätverk av 41 flaggskeppsbutiker och över 400 kvalificerade återförsäljare runt om i världen.

www.minotti.com
@minotti_spa #minotti

News