Trendgruppen PR

ASKA – Nytt arkitektkontor som lyfter essensen – SE

February 08, 2021
De tre arkitekterna Linnea Legefors, Madeleine Klingspor och Polina Sandström är ansiktena bakom det nystartade Stockholmsbaserade arkitektkontoret ASKA. Under Stockholm Design Week är ASKA aktuella med set design till Trendgruppen Design TV, som går live den 8 februari med den europeiska design- och arkitekturpubliken som målgrupp.

ASKAs grundfilosofi är att ta sig an varje projekt på ett unikt sätt genom att definiera och lyfta de essentiella egenskaperna, askan, i varje plats, rumslighet och varumärke de tar sig an. ASKA ser bortom de konventionella, monotona designuttryck som genomsyrar samhället idag - eller som de själva beskriver det - “mellanmjölkarkitekturen”. Istället ligger deras fokus på att använda sig av ett arkitektoniskt språk som har en genuin inverkan på besökaren genom att skapa en minnesvärd och färgstark upplevelse.

ASKA har stått för set designen till Trendgruppens nya digitala koncept Trendgruppen Design TV, som sänds i samband med Stockholm Design Week. I det första avsnittet berättar arkitekterna själva om konceptet där de försöker bemöta vår längtan efter varmare och exotiska miljöer. Valet av kulörer går exempelvis i en skala av beige och terrakotta, taktila detaljer syns i valet av dekor så som keramikvaser och veckat tyg. Skuggkastningen bidrar till en dynamisk och levande känsla. En del av de interiöra detaljerna så som soffbordet, backdroppen och piedestalerna är designade av ASKA själva.

”Då vi idag lever i ett väldigt snabbt tempo och en allt mer oförutsägbar värld tror vi att människor söker sig till ett designspråk som är familjärt och igenkänningsbart. Fundamentala element så som pelare och valv skapar för många just denna känsla av stabilitet och säkerhet. I den här kontexten har vi valt att omtolka vissa av dessa storskaliga arkitektoniska element och visa dem i en mindre skala”, säger Madeleine Klingspor, delägare ASKA Arkitekter.

ASKA är bland annat aktuella med färdigställandet av hårvårdsföretaget Maria Nilas nya huvudkontor som är beläget i Lärkstaden, Stockholm, en interiör på 650 m2. Just nu arbetar kontoret med gestaltningen av det nya caféet Banacado, som öppnar på Tegnérgatan senare i vår, samt en villa i Torekov.

För ytterligare information om ASKA, bildmaterial eller projektförfrågningar, vänligen kontakta:
Polina Sandström, +46 70 840 27 88 eller maila till info@askaarkitekter.com

Högupplösta bilder finns även på Trendgruppen PRs bildbank:
www.trendgruppen.se/imagebank
Användare/lösenord: trendpr/trendpr

News