Trendgruppen PR

En nytt grepp på hållbarhet: Fiskars lanserar återvunnen sax

December 02, 2020
I början av 2021 introducerar Fiskars en ny innovativ version av universalsaxar. Den nya saxen är tillverkad av återvunnet och 100% återvinningsbart material och är därmed den första produkten i Fiskars nya serie miljövänliga saxar. Serien är ett bevis på Fiskars ständiga engagemang i att designa miljömässigt hållbara produkter med lång livslängd samt att minimera avfall under produkttillverkningen.

Fiskars presenterar en specialutgåva av de klassiska universalsaxarna, designad och skapad med hållbarhet i åtanke. Saxen har ett handtag tillverkat av återvunnen plast och förnybar träfiber, och blad tillverkade av återvunnet rostfritt stål. Varje sax tillverkas i Fiskars egen fabrik i Billnäs i Finland, där varje sax även noggrant kvalitetstestas för hand.

Fiskars återvunna saxar är tillgängliga i butik från januari 2021. Saxen är då den första produkten i Fiskars nya innovativa serie saxar – en kollektion som kommer att utökas med fler produkter de närmsta åren. Den miljövänliga serien är en del av Fiskars ständiga arbete i att designa hållbara produkter, eliminera avfall samt att hitta bättre alternativ till oljebaserat material.

Fiskars återvinningsbara universalsax, 21 cm, 219 kr
Fiskars återvinningsbara universalsax, 21 cm, förpackad i låda, 279 kr
  • Hållbart val för hemmets alla former av klipparbete
  • Tillverkad av återvunnet och 100% återvinningsbart material
  • Utmärkt bekvämlighet och prestanda
  • Minimal förpackning av återvunnet samt 100% återvinningsbart material
  • Tillverkad i Finland, kvalitetstestad för hand


Högupplösta bilder:
https://we.tl/t-j3izTK2O4q

Högupplösta bilder finns även på:
www.trendgruppen.se/imagebank
(användarnamn: trendpr, lösenord: trendpr)

För mer information, vänligen kontakta:
Annika Gehöör, Trendgruppen PR
E-post: annika.gehoor@trendgruppen.se eller telefon: +46 73 533 02 45

Fiskars är ett ikoniskt finskt varumärke, känt för sina högkvalitativa köks- och trädgårdsredskap. Sedan 1649 har Fiskars vägletts av tidlösa principer för hög kvalitet, funktionalitet och hållbar design. Fiskars är en del av Fiskars Corporation, en ledande global leverantör av konsumtionsprodukter till hem, trädgård och friluftsliv. www.fiskars.se

News