Trendgruppen PR

Ogeborg i spännande designsamarbete med Sundling Kickén

November 30, 2020
Ogeborg lanserar tillsammans med stylistduon Sundling Kickén den nya mattkollektionen Space, en kollektion som hämtar inspiration ur texturmöten och ytor.

Ogeborg har under åren samarbetat med flera framstående formgivare och arkitekter, som Claesson Koivisto Rune, Note, Axel Bjurström, Luca Nichetto, Mia Wahlstein med flera. Samarbetet med Sundling Kickén startade för ett par år sedan när den Göteborgsbaserade stylistduon hade uppdrag för det familjeägda mattföretaget Ogeborg.

”Sundling Kickén stylade bilder till Ogeborgs kataloger och blev då inspirerade att rita en egen matta. Den första mattan ritades för att passa i deras studio. Mattan fick så fin respons, och många hörde av sig och ville köpa en likadan som låg i deras studio, så vi beslutade oss för att fråga Sundling Kickén om de ville ta fram en kollektion”, berättar Ogeborgs ägare Helene Ogeborg.

Kollektionen fick namnet Space och finns i tre klassiska, jordnära kulörer: Oyster, Desert och Ivory. Färgerna är valda för att komplettera och passa in i de flesta rum. Space är en stilren och tidlös matta, som samtidigt sticker ut. Mönstret är en lek med den klassiska randen. Sundling Kickén har ritat in ett avbrott i randen, ett utrymme i rändernas utformning. De menar att detta tomrum behövs för att skapa en stillhet och andrum för att helheten ska komma till sin rätt. Med dessa tankar som grund fick kollektionen namnet Space (”utrymme”).

“För oss är det alltid viktigt med balans och harmoni men för att något ska bli intressant så behöver det även en gnutta skav så vi gjorde avbrotten som får ögat att stanna upp och utforska” - Elin Kickén

“Vi ville få till en tilltalande textur och strukturen i mattan skapar en effekt när den fångar ljuset. Ur en praktisk synpunkt så har även nivåskillnaden med den fluffiga luggen på mattan ljudisolerade egen-skaper” - Evalotta Sundling

Inspirationen för kollektionen började med textur – hur olika mönster och ytor inger olika känslor, både taktilt och sinnligt. Mattkollektionen Space ger tydligt uttryck för detta genom oregelbundna mönster och stilfull sammansättning av kantavslut.

”Ogeborg presenterade en uppsjö av möjligheter när det kom till utformning och materialval. Det hela resulterade i att vi kunde ta fram vår absoluta dröm-matta av högsta kvalitet”, berättar Sundling Kickén.

Material: ull samt grov viskos (cellulosa från eko-odlad Eucalypthus). Mattorna är skapade genom en kombination av olika handtuftningstekniker (loopad och skuren lugg) som tillsammans ger nivå- och texturskillnader som resulterar i organiska mönster.

Om Ogeborg
Ogeborg är ett designdrivet familjeföretag som har levererat mattor och textila golvmaterial till kon-torsmiljöer sedan början av 1960-talet. I sortimentet finns idag även handtuftade och handvävda mat-tor, läder-, kork- eller textilplattor för vägg och golv, samt bänkskivor och plattor i italiensk quartzsten. Kvalitet, miljötänkande och service är företagets ledord och sedan 2007 är Ogeborg ett klimatneutralt företag. Ogeborg har vunnit flera designpriser och utmärkelser, senast i februari 2018 då företaget fick utmärkelsen ”German design Award 2018”.

För ytterligare information eller lån av mattor, vänligen kontakta:
Trendgruppen PR
Karin Sköldberg
Telefon: 070-645 35 75
E-post: karin.skoldberg@trendgruppen.se.

Högupplösta bilder finns på: 
www.trendgruppen.se/imagebank
(användarnamn och ösenord: trendpr)

News