Trendgruppen PR

Nu gör Offecct soffsystemet Lucy ännu flexiblare.

November 25, 2020
Ny modul och digital konfigurator ger fler möjligheter
Marknadens behov av flexibla möbler för både arbete och vila bara ökar. Därför har Offecct och formgivaren Lucy Kurrein nu vidareutvecklat det modulära soffsystemet Lucy. En ny modul gör att soffan kan byggas i vinklade formationer och en digital konfigurator gör det enklare att skapa egna unika lösningar.

Lucy är ett modulärt system baserat på enskilda sittplatser som tillsammans skapar en mjuk och inbjudande soffa. Tanken när soffan lanserades 2018 var att skapa en flexibel möbel som förenklar möbleringen i till exempel loungeutrymmen på hotell, kontor eller andra offentliga utrymmen.

”Med smarta tillbehör som sidobord, strömkällor och klädhängare är det en avslappnad plats där man till exempel kan slå sig ner för att svara på mejl eller ha ett informellt möte. Man ska kunna jobba – utan att det känns som att man är på jobbet”, säger Lucy Kurrein.

Efterfrågan på flexibla, informella arbetsplatser som kan utformas efter behov och rummets utseende har sedan lanseringen bara fortsatt att öka, inte minst under pandemiåret 2020. Den nya sittmodulen och konfiguratorn till Lucy möter helt klart ett tydligt behov.

”Våra sätt att jobba och mötas förändras snabbt, arbetsplatser och offentliga miljöer får nya roller i våra liv och efterfrågan på dynamiska modulära möbler som Lucy är stark. Ökat hemarbete innebär också att företag ser över sina ytor, och med färre kvadratmeter ställs högre krav på flexibilitet”, säger Offeccts brandmanager Maria Olofsson Karemyr.

Med den nya modulen som Offecct har utvecklat tillsammans med Lucy Kurrein kan soffystemet Lucy även byggas i vinklar (tidigare enbart i raka formationer). Detta ökar möjligheten till personliga anpassningar av soffan och att skapa dedikerade platser för både arbete och vila i olika miljöer. Med den nya digitala konfiguratorn går det dessutom enkelt att flytta runt alla moduler och testa olika varianter för att hitta sin egen unika lösning.

”Med ett sådant här plattformstänkande för möbler blir det allt viktigare för inredningsföretag att inte bara prata produkter, utan också hjälpa kunden att se och förstå alla lösningar och möjligheter som finns. Det här har Offecct alltid sett som ett självklart ansvar och det är tjänster som vi kommer fortsätta att utveckla”, säger Maria Olofsson Karemyr.

Lucy Kurrein
Lucy Kurrein började sin karriär genom ett stipendium (Art Foundation Diploma) vid Leeds College of Art and Design. Därefter fortsatte hon att studera formgivning för möbler vid Buckinghamshire University där hon tog examen 2007. Efter några år vid Matthew Hilton´s och PearsonLloyds´ samt ”all British Royal Designers for Industry”, startade hon sin egen designstudio i London 2013. Samma år lanserade hon sin första soffa i samarbete med SCP. 2015 fick Lucy utmärkelsen ”Young Furniture Designer of the Year” av brittiska designmagasinet Homes and Gardens. Hon är just nu ansedd som en av de mest spännande unga formgivarna i Europa.

Kontakt
För bilder samt övrig information, kontakta Maria Olofsson Karemyr, Brand Manager, maria.olofsson@flokk.com, +46 701 49 10 81

Press online: http://www.mynewsdesk.com/se/offecct-ab

Sociala medier
Facebook: offecct, Instagram: offecctofficial, Pinterest: offecct, Linkedin: Offecct AB

Om Offecct
Offecct AB är ett entreprenörsdrivet företag med huvudkontor och produktion i Tibro, Sverige. Offecct grundades 1990 av Kurt Tingdal och Anders Englund. Offecct har en produktionsyta på 20 000 m² och har en årlig omsättning på 150 miljoner sek. 50% av Offeccts försäljning går på export till fler än 50 länder och showrooms är etablerade i Stockholm, Göteborg, Tibro, Oslo, Köpenhamn, Milano, London, Rotterdam, Amsterdam, Düsseldorf, München, Zürich, New York och Singapore. Offecct ägs sedan maj 2017 av norska Flokk AS, en internationell inredningskoncern med fokus på utveckling av möbler för arbetsplatser.

Om Flokk
Flokk AS är marknadsledande inom design, utveckling och produktion av arbetsplatsmöbler i Europa. Flokk är stolt ägare av varumärkena HÅG, RH, RBM, Giroflex, BMA, Malmstolen, Offecct, Profim och 9to5 Seating. Omkring 2 500 anställda arbetar tillsammans för att förverkliga företagets vision; inspirera till ett bra arbete. Flokks huvudkontor ligger i Oslo och de har produktionsenheter i Røros (Norge), Los Angeles (USA), Turek (Polen), i Guangdong (Kina) samt i Tibro och Nässjö (Sverige). Dessutom har Flokk försäljningskontor i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Belgien, Nederländerna, Storbritannien, Frankrike, Schweiz, Dubai, Singapore, USA, Kina och Australien. Flokks produkter säljs i mer än 50 länder. År 2018 är den totala omsättningen omkring 3 miljarder NOK.

News