Trendgruppen PR

Fiskars All Steel Pure – för 100% miljövänlig matlagning

November 25, 2020
Fiskars nya serie All Steel Pure kombinerar det absolut bästa av alla världar, från hållbarhet till prestanda. De nya stekpannorna utan beläggning är 100% plastfria och tillverkade av 90% återvunnet rostfritt stål. Serien är designad för att hålla över tid, vilket gör stekpannorna till livslånga miljövänliga följeslagare i köket.

All Steel Pure passar alla spisar och är lika stadiga som gjutjärnspannor, men betydligt lättare. De är lätta att underhålla och använda, är slitstarka och värmetåliga samt kan även användas i ugn och diskas i diskmaskin. Stekpannorna har även en tålig yta som inte spricker. Innan stekpannorna används måste de smörjas noggrant. Stekpannans yta har ett unikt ingraverat mönster som hjälper till att sprida matolja eller smör jämnt i pannan. När de obelagda stekpannorna blivit upphettade steks maten mer effektivt på lägre temperatur i jämförelse med gjutjärns- och teflonpannor.

Det kan ta lite tid att vänja sig vid att använda en stekpanna utan beläggning, men fördelarna är många: de är miljövänliga, alla olika användningsområden, samt den långa livslängden.

Kom igång – hur man använder en stekpanna utan beläggning

1. Värm upp stekpannan. Håll din hand över stekpannan; om det är tillräckligt varmt kan du känna värmen på din hand. När stekpannan nått sin ideala temperatur, smörj den ordentligt.

2. Addera generöst med matolja eller smör i stekpannan. Vänta tills smöret börjar smälta, och sänk då värmen. Stekpannor utan beläggning är perfekta för matlagning vid lägre temperaturer, vilket sparar energi.

3. Börja steka! Du kan använda stekpannan till nästan all sorts matlagning så som flambering, wokande och till att göra olika sorters såser. Stekpannan kan även användas i ungen. Tack vare att pannan är så värmetålig, går den inte sönder.

Ha i åtanke att ett omsorgsfullt omhändertagande och underhåll av stekpannan förlänger livslängden. Om stekpannorna rengörs och tas hand om ordentligt kan de hålla en hel livstid.

Förläng livslängden – hur man rengör och sköter om en stekpanna utan beläggning

1. Handdiska stekpannan innan första användningen. Använd varmt vatten, diskmedel och svamp eller diskborste.

2. Rengör stekpannan invändigt och utvändigt efter varje användning. Använd varmt vatten och diskmedel. Det går också bra att diska stekpannan i diskmaskinen.

3. Om något bränns fast i stekpannan kan den rengöras med en stålborste eller en gipssten. Du kan också låta pannan ligga i varmt vatten med diskmedel i 15–20 minuter innan du handdiskar den.

4. Ägg och andra proteinrika livsmedel är särskilt benägna att brännas fast i en stekpanna. Rengör då enkelt genom att fylla stekpannan med vatten, tillsätta en halv tesked bakpulver och låta stekpannan stå på en varm platta en stund. Avsluta med att handdiska stekpannan eller diska den i diskmaskinen.

Nedan följer en kort sammanfattning och ytterligare några tips och råd för hur man förbereder utsökta måltider i en obelagd stekpanna.

Kom ihåg – en hemmakocks checklista

1. Smörj alltid en stekpanna utan beläggning innan du använder den, men endast när stekpannan har värmts upp. En noggrann smörjning ger stekpannan en 100% naturlig yta där maten inte bränns fast.

2. Proteinrika livsmedel som tofu, vit fisk eller ägg är särskilt benägna att fastna i en stekpanna utan beläggning, så se till att du alltid använder en generös mängd olja eller smör. Försök även att inte röra eller vända maten för tidigt, vilket gäller särskilt kycklingfiléer.

3. En stekpanna utan beläggning kan även användas som kastrull. All Steel Pure är idealisk till att tillaga alla typer av såser, inklusive tomatbaserade. Tack vare pannans tåliga yta kan du till och med använda köksredskap av metall när du använder den.

4. Njut av miljövänlig matlagning med din nya obelagda stekpanna. Bon appétit!

Nya serien All Steel Pure består av två stekpannor i olika storlekar samt en wokpanna. Pannorna är 100% återvinningsbara och säljs med en garanti på 25 år.

Tillgängliga i butik i början av 2021.

Högupplösta bilder:
https://we.tl/t-Ue8Z9HnTZ7
Högupplösta bilder finns även på: www.trendgruppen.se/imagebank
(användarnamn: trendpr, lösenord: trendpr)

För mer information, vänligen kontakta:
Annika Gehöör, Trendgruppen PR
E-post: annika.gehoor@trendgruppen.se eller telefon: +46 73 533 02 45

Fiskars är ett ikoniskt finskt varumärke, känt för sina högkvalitativa köks- och trädgårdsredskap. Sedan 1649 har Fiskars vägletts av tidlösa principer för hög kvalitet, funktionalitet och hållbar design. Fiskars är en del av Fiskars Corporation, en ledande global leverantör av konsumtionsprodukter till hem, trädgård och friluftsliv. www.fiskars.se

News