Trendgruppen PR

En gång DUX - alltid DUX!

November 25, 2020
Att köpa en säng eller möbel från svenska familjeföretaget DUX är ett val för livet. Företaget, med världen som marknadsplats och rötterna i skånska Sösdala, tillverkar sina produkter med så god kvalitet, så hög komfort och så genomtänkt design att de lever vidare i generationer. Viss förnyelse sker kontinuerligt med nya designsamarbeten och uppdatering av befintliga möbelklassiker. DUX klassiska soffor Wind, Johan och Fredrik formgivna av DUX Design Team presenteras hösten 2020 i nya klädslar. Möbler med en tidlös design ges med uppdaterad klädsel ytterligare möjlighet att leva kvar i generation efter generation.

DUX möbler tillverkas i den egna fabriken i Sösdala, i norra Skåne. I fabriken satsar DUX kompromisslöst på gediget hantverk och de bästa materialen med miljö och hållbarhet i fokus. I DUX ständiga arbete för hållbarhet ingår att förnya och utveckla befintliga möbelklassiker i sortimentet. Möbler med god kvalitet, komfort och välarbetad design ska få leva vidare i generationer. Utöver välkända möbler i design av bland andra Bruno Mathsson, Sam Larsson, Alf Svensson, Norm Architects och Claesson Koivisto Rune har även DUX egna designteam ritat möbler genom tiderna.
 
"Kombinationen av att samarbeta med välrenommerade formgivare och att samtidigt ständigt internt arbeta med produktutveckling av befintligt sortiment är viktigt för DUX. Vi har ett fantastiskt designarv att tillgå och ett stort ansvar i att bevara det. Vi vill i formgivandet av nya möbler hitta framtidens ’Bruno Mathsson-klassiker’, men framförallt göra allt för att befintliga möbler ska kännas evigt klassiska och därmed alltid rätt i tiden.”, säger Anna Back Jansson, Designchef DUX.
 
DUX VD Henrik Ljung, håller med:
"Vi tillverkar klassiska möbler som lever i flera generationer. Det har med hållbarhet att göra – om en möbel inte är bekväm, går sönder eller känns omodern riskerar den att slängas. Utmaningen är att ge våra möbler de bästa förutsättningarna för att leva vidare i flera generationer, med allt vad det innebär så som kvalitet, hållbarhet, komfort och god design.".
 
Nya klädslar
Sofforna Fredrik, Johan och Wind presenteras nu i textilen Tosca. Tosca kommer från Mark Alexander, ett varumärke som har en lång historia av hållbart textilt hantverk. I DUX val av textilier är det viktigt med kvalitet samt modern men samtidigt klassisk estetik, där Mark Alexander erbjuder flertalet färger och strukturer som passar DUX efterfrågan.
 
DUX-soffan - skön som en säng med sängspiraler i sittplymåerna!
DUX började sin resa med sängtillverkning redan 1926 utifrån en idé om spiraler med en innovativ design i madrassen. Den välkända komforten i sängarna finns idag även i de flesta av DUX stoppade fåtöljer och soffor, med DUX egna spiraler placerade i sittplymåerna.
 
Soffan Fredrik är en klassisk soffa med ett mjukt och följsamt formspråk i design av DUX Design Team, formgiven 1986. Fredrik har avtagbar klädsel, och finns även som 4-sitssoffa.
 
Johan är en klassisk soffa med ett mer elegant och stilrent uttryck. Soffan är formgiven av DUX Design team 1986 och är en 3-sitssoffa med DUX spiralkärna i sitsen. Soffan gör sig bra i många olika miljöer med dess stilrena design. Avtagbar klädsel.

Soffan Wind är en stilfull och bekväm soffa med utmärkande detaljer, vilket ger den en distinkt och individuell karaktär. Wind är formgiven av DUX Design team 2005 och är utrustad med sittplymåer innehållande DUX unika spiraler för optimal komfort.

Alla tre soffor har ben i rostfritt stål och finns att få i flera alternativ på tyger och läder.

Sofforna i textil Tosca finns i butik från december 2020.

Om DUX
Det svenska säng- och möbelvarumärket DUX började sin resa redan år 1924 då Efraim Ljung besökte USA för att sälja choklad, men återvände med en idé om spiraler till sängmadrasser. Två år senare, 1926, grundade Efraim Ljung DUX och lanserade den första DUX-sängen. Med fokus på tidlös estetik, hållbar design och komfort skapar DUX kollektioner som varar över generationer. Utöver sina sängar stoltserar DUX även med designikoner, så som fåtöljerna Jetson, Karin och Pernilla designade av välkända Bruno Mathsson. Därtill har DUX gjort uppmärksammade designsamarbeten med den svenska designtrion Claesson Koivisto Rune samt den danska designstudion Norm Architects. Den välkända komforten i sängarna har sin motsvarighet i de flesta stoppade möbler eftersom den berömda DUX-spiralen återkommer även här. Nordiska material med sköna texturer och naturnära färgtoner kompletterar varandra harmoniskt till en finstämd helhet i DUX sortiment.

Idag är DUX pionjärer när det gäller kunskap och utveckling kring komfort och sömnkvalitet. DUX drivs av den fjärde generationen Ljung och produktion sker i Sverige såväl som i Portugal. DUX sängar och möbler säljs över hela världen och via ett 100-tal återförsäljare på den nordiska marknaden, samt genom den egna försäljningskanalen DUXIANA, med ca 80 st butiker i 30 länder. Vidare finns även Hotell DUXIANA. DUX finns representerat på mer än 300 hotell världen över, omsätter 500 Mkr och har ca 250 anställda. Läs mer på www.dux.se, www.duxiana.com och www.hotelduxiana.com

Högupplösta bilder: HÄR 

Högupplösta miljöbilder finns även på:

www.trendgruppen.se/imagebank
(användarnamn: trendpr, lösenord: trendpr)

För ytterligare information om DUX, bildmaterial eller bokning av intervju, vänligen kontakta:

Trendgruppen PR, Annika Gehöör, annika.gehoor@trendgruppen.se, tel. 073-533 02 45
DUX Nordic AB, Anna Back Jansson, abj@dux.se, tel. 070-205 79 75

Möjlighet finns till intervju med Henrik Ljung, VD och/eller Anna Back Jansson, Designchef.

News