Trendgruppen PR

Fiskars presenterar nya innovativa och ergonomiska trädgårdsredskap för plantering

November 23, 2020
Fiskars introducerar våren 2021 nya planteringsredskap som underlättar i trädgårdsarbetet. De nya innovativa redskapen är enkla att använda och är ergonomisk utformade för att hjälpa trädgårdsentusiaster med plantering – en av svenskarnas favoritaktiviteter i trädgården. De nya planteringsredskapen i serierna Xact, Ergo och Solid visar på Fiskars löpande arbete i att utveckla produkter efter användarnas önskemål och efterfrågan.

Trädgårdsarbete är en kreativ process som skapar mycket glädje. Fiskars undersökning ”Trädgårdsglädje” från 2020 visar att hela 90 % av de svenskar som sysslar med trädgårdsarbete påstår att det gör dem gladare. 8 av 10 upplever dessutom att trädgårdsarbetet minskar stress och ångest. Ett par av favoritsysslorna i trädgården har visat sig vara plantering och odling. Det har också visat sig att rätt redskap för uppgiften är något som ökar svenskarnas upplevda glädje i trädgården. Med trädgårdsredskap av hög kvalitet och ergonomisk design som kräver mindre belastning på rygg och knän kan alla trädgårdsentusiaster arbeta glädjefyllt i trädgården, utan smärta och skador.

Utifrån trädgårdsentusiasternas behov och önskemål presenterar nu Fiskars två nya innovativa löksättare med långt skaft, en handspridare för bland annat gräsfrön och gödning samt mindre trädgårdsredskap i form av en fröspade, en löksättare och en planteringssticka. Trädgårdsredskapen är innovativa, enkla att använda och ergonomiskt utformade.

Serien Xact vänder sig till den mer erfarna av trädgårdsentusiaster. Xact Löksättare gör sig bra för plantering av både lökar som sättning av plantor tack vare sitt långa skaft och maximal prestanda. Den effektiva och ergonomiska löksättaren är framtagen för att underlätta och förenkla planteringen. Det långa skaftet tillåter att planteringen genomförs stående, vilket minskar belastningen på rygg och knän. Xact Löksättare är tillverkad av hållbart lättviktsaluminium och har en patenterad bladlåsmekanism för bladet, samt ett kraftigt handtag för bra grepp. Med Xact löksättare sker hela löksättningsprocessen med endast ett verktyg, vilket gör löksättningen till en enkel och rolig uppgift. Löksättarens planteringsdjup kan vara upp till 150 mm och den lämpar sig till plantering av lökar med en omkrets på max 55 mm. En garanti på 25 år gäller vid köp av Xact Löksättare.

Fiskars har även tagit fram löksättare i serien Ergo med utmärkt kvalitet – en löksättare som även passar nybörjaren i trädgården. Ergo Löksättare har ett robust skaft i hållbart stål, vilket ger användaren både stöd och kontroll samt minskar belastning på rygg och knän. Att löksättaren är utrustad med vassa tänder underlättar planteringsarbetet och med hjälp av den cirkulära rörelsen skär löksättaren igenom jorden. En jordspak fäst i handtaget gör det möjligt att lossa och släppa jorden.

Fiskars serie Solid utökas med en liten och behändig handhållen löksättare. Solid Löksättare är utrustad med en enkel jordspak för att lossa och släppa jord, vilket underlättar i sättningen av lökar. Längs med sidan av löksättaren följer en tydlig djupskala i cm och tum för att förenkla i arbetet med att sätta löken på rätt plats och med rätt djup i jorden. Löksättaren är tillverkad i FiberComp, en hållbar glasfiberarmerad plast, som är lätt att rengöra.

Fiskars Solid Handspridare sprider en mängd olika material med lätthet. Solid Handspridare kan användas för spridning av både frön och gödning på sommaren, likväl som salt och vatten på vintern. Handspridaren är enkel att fylla på och det är enkelt att justera mängden efter behov – vrid bara på locket för olika storlekar på öppningar och stanna på den som lämpar sig bäst för tillfället. Behållaren är halvtransparant vilket gör det möjligt att se mängden i behållaren. Längs med sidan följer en volymskala som anger mängden i liter. Handspridaren har även en låsfunktion i locket, optimalt för smidig förvaring och vid transport.

Ännu en nyhet i Fiskars serie Solid är Solid Planteringssticka. Även detta trädgårdsredskap är designat för att underlätta och förenkla planteringen för trädgårdsentusiasten. Solid Planteringssticka är tillverkad i FiberComp, ett lätt och hållbart material som är enkelt att rengöra. Stickan är utrustad med graderingar för att enkelt kunna säkerställa planteringsdjupet, utformad enligt metrisk skala. Solid Planteringssticka har även ett upphängningshål i handtaget för att underlätta förvaring.

För exakt plantering av mindre frön presenterar Fiskars Solid Fröspade. Solid Fröspade hjälper användaren att sprida frön med exakt avstånd och mängd med hjälp av den måttangivelse som sträcker sig över hela spaden. Utöver att spaden själv mäter fröbädden kommer även Solid Fröspade med en inbyggd lös frösticka med spår för exakt fröspridning samt en frögaffel, vilken spårar upp jorden inför frösättningen. Spadens utformning är smal och optimal för planteringen av plantor, tillverkad i det hållbara lättviktsmaterialet FiberComp.

Fiskars nya planteringsredskap finns i butik från februari 2021.

Om undersökningen "Trädgårdsglädje"
Fiskars tar fram ett antal konsumentanalyser som genererar cirka 30 000 intervjuer per år. Fiskars undersökning "Trädgårdsglädje" bygger vidare på trädgårdsundersökningen från 2017, som redan då fann ett samband mellan trädgårdsarbete och välmående. Den senaste studien med fokus på trädgårdsägare och personer som utövar trädgårdsarbete involverade totalt 2700 respondenter från Sverige, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Italien, Polen, Nederländerna, Norge, Storbritannien och USA.

Högupplösta bilder: HÄR 
Högupplösta bilder finns även på:
www.trendgruppen.se/imagebank
(användarnamn: trendpr, lösenord: trendpr)

För mer information, vänligen kontakta:
Annika Gehöör, Trendgruppen PR
E-post: annika.gehoor@trendgruppen.se eller telefon: +46 73 533 02 45

Fiskars är ett ikoniskt finskt varumärke, känt för sina högkvalitativa köks- och trädgårdsredskap. Sedan 1649 har Fiskars vägletts av tidlösa principer för hög kvalitet, funktionalitet och hållbar design. Fiskars är en del av Fiskars Corporation, en ledande global leverantör av konsumtionsprodukter till hem, trädgård och friluftsliv.
www.fiskars.se

News