Trendgruppen PR

En ny dimension till vårens dukningar med Swedish Grace Textilier

November 23, 2020
Till våren introducerar Rörstrand ytterligare ett stilsäkert tillskott till Swedish Grace sofistikerade värld: bordsdukar, tygservetter, bordstabletter och kökshanddukar, som en utökning av Swedish Grace textilier och ett kontrastrikt komplement till vårens alla dukningar. Swedish Grace textilier lanseras i färgerna Midnatt, Sten och Dimma.

När Louise Adelborg skapade förlagan till Swedish Grace 1930 var det för tidigt att kalla den stilikon. Nu, 90 år senare, är det en självklarhet. Den älskade servisen utformades med festligheter i åtanke och har sedan dess färdats genom tidsepoker och trender, färger och former, möten och middagar. Alltid med samma, tydliga löfte: varje måltid med stil.

Stilikonens långa resa har inneburit flertalet förnyelser, och när det omtyckta veteaxet går från hårt till mjukt appliceras det än en gång på exklusivt linne. I Rörstrands befintliga sortiment erbjuds Swedish Grace kökshandduk och bordstablett i färgerna Sten och Dimma. Nu utökas serien med bordsduk och tygservett, samt färgen Midnatt. Det mjuka materialet och präglade mönstret ger dukningen ett mer ombonat uttryck, och de harmonierande textilfärgerna erbjuder ännu fler möjligheter att mixa och matcha med porslinet.

Med hjälp av de textila accessoarerna blir dukningen en svårslagen helhet, och de är definitivt något vi kommer att se mer av framöver. Och i linje med Louise Adelborgs intentioner fortsätter Swedish Grace att vara förstahandsvalet för festligheter och bjudningar, såväl stora som små. Oavsett om det gäller en fikastund eller en högtidlig middag adderar textilierna det lilla extra – helt i Swedish Grace anda.

Swedish Grace historia:
  • Swedish Grace, tidigare kallad ”Nationalservisen”, skapades av Louise Adelborg och visades för första gången på Stockholmsutställningen 1930. Genom åren har servisen burit över 200 olika dekorer.
  • 2001 återlanserades servisen under namnet Swedish Grace, med modernare former och färgglasyrer. I modern tid har seriens formspråk uppdaterats med nya delar av Pia Törnell och Margot Barolo.
  • 2014 introducerades Swedish Grace i mörkgråa färgen sten: en modern kontrast till seriens ljusa kulörer. Den nya färgen tilltalade en yngre och mer designmedveten publik.
  • 2015 lanserades Swedish Grace Winter för vinterhalvårets stilfulla dukningar. I ny dekor av Katarina Brieditis förvandlas Louise Adelborgs vajande veteax till strama granbarr, frostnupna mistlar och snöflingor.
  • 2016 lanserades My first Swedish Grace – en lekfull barnservis med dekor av illustratören Lina Ekstrand.
  • 2019 introducerades de första textilierna inom Swedish Grace; bordstabletter och kökshanddukar i färgerna sten och dimma.
  • 2020 Swedish Grace fyller 90 år. Firas med hyllningsservisen Swedish Grace Gala och Swedish Grace Centerpieces med bland annat en replik av Louise Adelborgs vas Vase.
  • 2021 utökas Swedish Grace textilier med bordsdukar, tygservetter, bordstabletter och kökshanddukar. Samtliga produkter kommer i färgerna midnatt, sten och dimma.

För mer information:
Martina Iven, PR & Communications Manager
Email: martina.iven@fiskars.com eller mobil +46 (0)76-721 76 29

www.rorstrand.se

Produktlån sker via Trendgruppen PR:
Email: showroom@trendgruppen.se eller telefon +46 (0)8-23 00 21

Högupplösta bilder kan laddas ner från:
http://fiskars.digtator.fi
Användarnamn: tempuser
Lösenord: fiskarsgroup

https://trendgruppen.se/imagebank
Användarnamn: trendpr
Lösenord: trendpr

Rörstrand är ett varumärke inom Fiskars Group. 

News