Trendgruppen PR

Absolut Art lanserar konstverk av Tayo Hendrix

November 19, 2020
Konstnären Tayo Hendrix porträtterar sin pappa, rockikonen Jimi Hendrix i sina konstverk. Absolut Art presenterar Tayos signerade konstverk i begränsad upplaga. Tayo själv upplever sin konst som tyst musik.

Londonbaserade Tayo Hendrix är en kreativ multikonstnär som förutom att måla skapar musik. Utöver det verkar hon även som schaman samt healer och har hjälpt personer som prinsessan Diana och hertiginnan Fergie. För Absolut Art är hon aktuell med sex unika konstverk där hon porträtterar sin pappa Jimi Hendrix.

“Min far gav mig en trumma när jag var barn och med den lärde han mig hur jag kan stilla mitt sinne genom att förbinda trumslagen med mina unika hjärtslag. Min mamma lärde mig hur jag skulle få kontakt med min själ och att lyssna på mitt hjärta och inte mitt huvud, detta använder jag mig av i min konst. Nu känner jag äntligen att jag kan dela mitt hjärta och dess slag med världen i form av en personlig konst-upplevelse. Min konst är helande för mig. Den gör att jag kan andas och existera. Jag hoppas att även andra kan uppskatta den och få hjälp att hela sin själar genom min konst också”, säger Tayo Hendrix.

För Tayo som har målat sedan 2018, kan själva processen se lite olika ut när hon målar. Hon börjar med att lägga en tom duk på golvet. Ibland kommer en idé väldigt snabbt och andra gånger kan hon titta på duken i flera dagar innan hon börjar måla. Tayo använder främst akrylfärg.

"I "Vår himmelske Fader", den första tavlan jag någonsin målat, har jag målat många lager på varandra. Jag hade bara en duk och lite akrylfärg och fortsatte att måla tills jag kände mig klar. Jag kände att jag hade en berättelse att berätta precis som när jag skrev låttexter till ett musikstycke. Min konst är min tysta musik. Jag målar främst individers energier. Jag visualiserar dem och känner en speciell känsla sedan ser jag även färger runt dem och börjar måla vad och hur jag ser dem och med de färger jag har sett. Mina porträtt är som konstutlåtanden", berättar Tayo Hendrix.

Högupplösta bilder finns på:
www.trendgruppen.se/imagebank
användarnamn & lösenord: trendpr

För lån av konst till fotograferingar, vänligen kontakta:
Trendgruppen PR, tel. 08-23 00 21, showroom@trendgruppen.se

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Trendgruppen PR
Helena Walfridsson, Senior PR Consultant
E-post: helena.walfridsson@trendgruppen.se
Tel. +46 736 637 612

Absolut Art
Lisa Törner, Global Director Partnership
E-post: lisa@absolutart.com
Tel. +46 707 640 600

Om ABSOLUT ART
Absolut Art har som mål att inspirera med samtidskonst och öka tillgången av bra konst för så många som möjligt. Med hjälp av lokala kuratorer hittar Absolut Art de bästa, mest innovativa och utmärkande konstnärer i hela världen, allt från Havanna till Los Angeles, Berlin, Hong Kong och Stockholm. Absolut Art, ett dotterbolag till Absolut, är ett e-handelsbolag sprunget ur varumärkets 30-åriga erfarenheter och samarbeten med några av konstscenens främsta aktörer. Absolut Art är sedan 2015 ett fristående affärsområde med uppdraget att ta varumärket till nya marknader. Absolut Arts konstverk är gjorda av några av konstvärldens mest framstående och lovande artister. Konstverken har begränsade upplagor på mellan 5 och 200 exemplar. Samtliga verk är signerade och numrerade och levereras med äkthetsintyg. Priserna varierar från 1 800 kronor och uppåt och levereras vackert paketerade i museiklassade UV-skyddande ramar. www.absolutart.com/se 

News