Trendgruppen PR

Cervera lanserar Mumin-kollektion till julfirande

October 14, 2020
Lagom till årets glöggsäsong lanserar Cervera en Mumin-kollektion bestående av glögg och glöggmuggar prydda med illustrationer från boken Julen kommer till Mumindalen, en stämningsfull Muminklassiker baserad på Tove Janssons novell Granen från 1962. I kollektionen presenteras även en presentask med Mumin-lakrits och en Mumin-lakritskalender, även de prydda med högtidliga motiv.

Den alkoholfria glöggen är ekologisk och bjuder på klassiska smaker av nejlika, kanel och ingefära. Glöggen produceras av familjeföretaget Saturnus, en välkänd svensk glöggproducent sedan 1893. I samband med lanseringen av glögg och glöggmuggar presenteras även en Mumin-lakritskalender med 24 olika sorters lakrits, samt en Mumin-burk med chokladöverdragen lakrits, paketerad i en presentask. Lakritsen kommer från Haupt Lakrits och tillverkas i en liten fabrik utanför Stockholm.

”Tove Janssons älskade figurer har världen över blivit symboler för gemenskap, värme och umgänge med nära och kära, så det känns otroligt roligt att kunna lansera en muminglögg med matchande glöggmuggar lagom till julen. Intresset för Mumin är stort bland våra kunder så vi tror och hoppas att lanseringen får ett fint mottagande”, säger Victor Jakobsson, Kategorichef Inköp på Cervera.

I boken Julen kommer till Mumindalen väcks mumintrollen ur sin långa vintersömn till ett jäktat Mumindalen. Något som kallas Julen ska tydligen komma samma kväll och mat ska lagas, granar införskaffas och klappar inhandlas. De enda som inte jäktar är de fattiga och frusna små knytten. De längtar bara efter att få vara tillsammans och titta på de vackra ljusen. Kanske Muminfamiljen kan lära sig något av dem? Att dricka en mugg glögg tillsammans inför julen kan vara ett fint tillfälle att stanna upp och njuta av högtiden.

Kollektionen kommer att säljas i Cerveras alla butiker och på www.cervera.se
Säljstart den 26e oktober 2020.

För mer information, vänligen kontakta:
Trendgruppen PR
Annika Gehöör
Mail: annika.gehoor@trendgruppen.se
Telefon: +46 (0) 73 533 02 45

Högupplösta bilder finns via länk: https://we.tl/t-arK4QtGYJp

Finns även på Trendgruppen PRs bildbank:
www.trendgruppen.se/imagebank
(användarnamn: trendpr, lösenord: trendpr)

Om Cervera
Svenskägda Cervera grundades 1987 och är Sveriges ledande butikskedja av kvalitetsprodukter för kök och heminredning. De är rikstäckande med ett 70 tal butiker över hela landet, online butik samt NK KÖK DESIGN på Nordiska Kompaniet i Stockholm och Göteborg. Ägare är Accent Equity.

News