Trendgruppen PR

Luxaflex lanserar Silhouette ClearView – gardinen som reglerar insyn, utblick och ljus

October 09, 2020
I oktober presenterar Luxaflex en ny kollektion för gardinen Silhouette, som är en unik kombination av rullgardin och persienn i en och samma produkt.

Silhouettegardinen består av två lager transparent väv som möts runt tvärgående mjuka tyglameller, som har lite tätare väv. Den nya väven ClearView har en transparens som gör att man ser perfekt ut genom tyget samtidigt som ljuset faller in mjukt i rummet. Väven skyddar också från UV-strålar. Silhouette ClearViews färgpalett går från ljusa nyanser av vitt, via mjuka gråtoner till mörkare kulörer. Silhouette skräddarsys och måttbeställs med pris från 3.500 kr. Den nya kollektionen finns i butik från oktober 2020.

Fördelar med Silhouette
  • Med stängda lameller blockeras 99 % av UV-strålningen, vilket skyddar inredning, mattor och golv från att solblekas.
  • Silhouettes vävar dämpar solljuset och minskar solens värme med 25 %.
  • Man kan vinkla de mjuka tyglamellerna, justera ljusintensiteten eller stänga helt mot insyn.
  • Det bildas vackra ljusspel vid justering av Silhouetten.
  • De genomskinliga skikten filtrerar ljuset och gör det mjukt och bekvämt.
  • Silhouette kan kombineras med Luxaflex prisbelönta PowerView Motorisering som kan styras via som kan styras med app eller fjärrkontroll. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Trendgruppen PR
Helena Walfridsson
helena.walfridsson@trendgruppen.se
073 663 76 12 

Luxaflex
Susanne Pernefors
susanne.pernefors@luxaflex.se
0371 895 17 eller 070 899 57 80

Högupplösta bilder på Silhouette ClearView finns: HÄR

Högupplösta bilder finns även på:
www.trendgruppen.se/imagebank
(användarnamn: trendpr, lösenord: trendpr)

Om Luxaflex®
Luxaflex® är kända för skräddarsydda, måttbeställda och exklusiva solavskärmningsgardiner i vacker, smart design. Luxaflex®, som uppfann de populära aluminiumpersiennerna, är ledande i Europa inom segmentet. Det hela började med att Joe Hunter och Henry Sonnenberg, som startade företaget Hunter Douglas Machinery Corporation, hade affärsidén att utveckla en innovativ gjut- och produktionsprocess för lätt aluminiummetall. Målet var att åstadkomma något alldeles nytt och annorlunda. En produkt som skulle förändra våra fönster fullständigt: aluminiumpersiennen. Persiennerna gjorde premiär i Europa 1951 under namnet Luxaflex®. Det faktum att persiennerna inte bara var praktiska, utan även eleganta, gjorde dem snabbt populära. Sedan dess har Luxaflex® fortsatt att introducera nya innovativa kvalitetsprodukter som de unika och prisbelönta Duette® gardinerna, Silhouette® gardinerna och Facette® gardinerna. För mer information, se www.luxaflex.se

News