Trendgruppen PR

Mattan - inredningens naturliga mittpunkt

October 02, 2020
En matta har en förmåga att väva samman en inredning, skapa textur och ge en känsla av dimension till ett rum. Samtidigt hamnar naturnära och tidlösa material mer och mer i fokus och vi värdesätter slitstarka textilier som förenar trendighet och design med hållbarhet. Tidigare i år presenterade det svenska mattföretaget Ogeborg en ullkollektion med 15 mattor som satte både naturen och hemmet i centrum (bifogat finner du nya pressbilder).

Tack vare fettet som förekommer naturligt i ull är materialet smutsavvisande och permanent antistatiskt, vilket ger mattor i naturmaterial som är lättskötta och som gör sig lika väl i utrymmen med krav på tålighet som utrymmen där komfort och design står i blickfånget.

En av Ogeborg Wool Collection''s yngsta medlemmar är mattan ’Grain’ – en tuftad matta med öglad lugg och ett sisaliknande uttryck som samtidigt behåller ullens naturliga mjukhet. I kombination med strukturen i mattan ger ullen en skön och behaglig känsla som skapar en naturlig, hållbar och naturnära mittpunkt som centrerar inredningen och hemmet.

Samtliga mattor i serien Ogeborg Wool Collection går att beställa i valfri storlek, upp till 4 eller 5 meter i bredd, beroende på serie. Mattorna kan läggas heltäckande eller användas som avpassade mattor med olika varianter på kantavslut. Alla mattor tillskärs på beställning.

Ogeborg Wool Collection utgörs av serierna Atlas, Chunky, Cord, Dapple, Grain, Jersey, Kretong, Loden, Panama, Pearl, Robust, Tweed, Twill, Ulster och Waffle. Samtliga mattor är tuftade, en del med öglad och andra med skuren lugg i olika utföranden. Från stora organiska öglor till små symmetriskt tuftade rutnät. Flera av mattorna består av ofärgad ull, vilket innebär att uttrycket och nyansen bestäms av fårullens naturliga skiftningar.

Om Ogeborg
Ogeborg är ett svenskt, designdrivet familjeföretag som har levererat mattor och textila golvmaterial sedan början av 1960-talet. I sortimentet finns idag även handtuftade och handvävda mattor, kork, läder och textilplattor för vägg och golv, samt bänkskivor och plattor i italiensk quartzsten. Kvalitet, miljömedvetenhet och service är företagets ledord och sedan 2007 är Ogeborg ett klimatneutralt företag. År 2018 blev företaget klimatpositivt. Ogeborg har vunnit flera designpriser och utmärkelser och i februari 2018 fick företaget utmärkelsen ”German design Award 2018” för Mia Wahlsteins matta Abstract på Ambiente, världens största inredningsmässa i Frankfurt. Ogeborg har exklusiva showrooms i Stockholm och Göteborg.


För ytterligare information, vänligen kontakta:
Trendgruppen PR
Karin Sköldberg, telefon +46 70-645 35 75, e-post karin.skoldberg@trendgruppen.se

Ogeborg
Helene Ogeborg, telefon +46 8-120 542 00, e-post helene@ogeborg.se

Högupplösta bilder samt frilagda produktbilder finns på www.trendgruppen.se/imagebank
(användarnamn: trendpr, lösenord: trendpr)

News