Trendgruppen PR

Framtidens dusch. Idag.

September 23, 2020
Världens enda cirkulära duschsystem presenteras av det svenska företaget Orbital Systems. Teknologin i duschen Orbital Shower gör att man sparar både vatten och energi vid användning. Den prisbelönta duschen som renar och återcirkulerar vatten, passar i privata hus och lägenheter samt i offentlig miljö som gym och hotell. I september presenteras den första Orbital Shower i Stockholm.

Orbital Systems grundare Mehrdad Mahdjoubis Mars Mission-projekt för NASA appliceras nu i duschsystemet Orbital Shower i Stockholm. Den innovativa teknologin som används i duschen ger en förstklassig duschupplevelse i modern design. Orbital Shower gör en insats för miljön genom att spara upp till 90% vatten och 80% energi.

”Jag är stolt över att idag kunna presentera en framtidsprodukt med ny teknologi som har nya lösningar för hur vi konsumerar vatten. Beroende på var vi bor förbrukar vi idag cirka 200 liter vatten per dag. Med Orbital Shower vill vi sänka vattenförbrukningen radikalt utan att ge avkall på vår livskvalitet”, säger Mehrdad Mahdjoubi.

Orbital Shower installeras på tre olika sätt; tekniken kan byggas in i väggen, vara en synlig modul i badrummet eller placeras på annan plats såsom i en kommod eller liknande. Duschsystemet presenteras i matt vit och i matt svart och kommer med takdusch samt handdusch.

Spara mängder vatten och energi enbart genom att duscha smartare
• Minska dina vatten- och energikostnader varje månad, följ din besparing i realtid
• Njut av att duscha skönt hur länge du vill, utan att få dåligt samvete
• Framtidssäkra ditt badrum mot kommande prishöjningar av vatten- och el
• Öka värdet på din fastighet på lång sikt

Med en Orbital Shower får man en premiumdusch med minimal miljöpåverkan, samtidigt som man sparar pengar. En genomsnittlig familj, som i exemplet nedan, kan räkna hem merkostnaden i en Orbital Shower efter drygt 1 år. Orbital Shower är återbetald efter 3 år.

Högupplösta pressbilder finns på Trendgruppen PR/Imagebank:
Lösenord och användarnamn: trendpr

För mer information vänligen kontakta:
Helena Walfridsson, Trendgruppen PR, tel. 073 663 76 12, e-post: helena.walfridsson@trendgruppen.se
Peter Bixe, Orbital Systems, tel. 0763 27 08 89, e-post: peter.b@orbital-systems.com

Orbital Systems

Företaget grundades år 2012 av entreprenören och industridesignern Mehrdad Mahdjoubi. Den världsrevolutionerande vattenreningsteknologin utvecklade Mehrdad först för Nasa. Idag används tekniken i Orbital Systems duschsystem Orbital Shower som lanseras i Sverige under 2020. Företaget och grundaren är flerfaldigt prisbelönade, bland annat med en plats i Forbes Magazines lista 30 under 30, WWF Climate Solver 2016, GOOD DESIGN Award 2015 och finalist för European Inventor Award 2018 (European Patent Office). Orbital Shower finns sedan 2019 installerad på boutiquehotellet Axel Guldsmeden i Köpenhamn. I Stockholm finns den installerad på Trendgruppen PR, Wallingatan 36. För mer information, se www.orbital-systems.com.

News