Trendgruppen PR

Fiskars lanserar nya ergonomiska snöredskap, extra skonsamma för ryggen

September 02, 2020
Vi är många som uppskattar snö, men när trädgården förvandlas till ett snötäckt paradis är det inte helt utan att det för med sig en del jobb också. I vinter finns det inget som håller ryggsmärtor i schack så som ergonomiska redskap för snöröjning. Fiskars presenterar nya snöredskap i Fiskars X-serien, designade för att vara skonsamma mot ryggen.

Att skotta snö kan verkligen ta stryk på kroppen. Enligt en studie utfärdad av Fiskars 2019 är snöskottande den tredje största orsaken till ryggsmärta för husägare och trädgårdsmästare, efter ogräsborttagning och grävande. Som tur är behöver inte snöröjning av uppfarten eller borttagning av snö från taket vara synonymt med ryggproblem. Fiskars presenterar nu snöredskap med bland annat teleskopiska skaft.

Teleskopiska skyfflar och snöraka
Fiskars nya snöredskap i Fiskars X-serien har en ergonomisk design, väger väldigt lite och är enkla att använda. Snöredskapen har ett nytt justerbart teleskopiskt skaft vilket gör att redskapen kan justeras så att de passar användarens höjd och individuella behov. Den teleskopiska designen möjliggör även för enkel transport och förvaring, då redskapen kan förvaras var som helst mellan förrådet och bagageutrymmet i bilen. Redskapen har också ett nytt ergonomiskt handtag som är stort och vinklat, vilket tillsammans med den teleskopiska designen ger mer bekvämlighet än de flesta snöredskap på marknaden. Redskapens extra slitstarka och köldtåliga skopa har en bladkant i metall designad för att enkelt skära igenom hårt packad snö, vilket gör snöskyfflandet till en lek.

Böjd snöraka
Som en del av lanseringen av den nya X-serien introducerar Fiskars även en ny snöraka med böjt skaft. Den böjda snörakan är effektiv för att röja bort snö och hjälper samtidigt användaren att hålla ryggen rak under arbetet.

Fiskars X-series nya snöredskap
Fiskars X-serie omfattar en teleskopisk snöskyffel, en teleskopisk bilskyffel, en teleskopisk snöraka samt en snöraka med böjt skaft.

Tillgängliga i butik från slutet av 2020.
Sortimentet kommer att utökas med fler snöredskap under 2021.

Högupplösta bilder: HÄR  

Högupplösta bilder finns även på:
www.trendgruppen.se/imagebank
(användarnamn: trendpr, lösenord: trendpr)

För mer information, vänligen kontakta:
Annika Gehöör, Trendgruppen PR
E-post: annika.gehoor@trendgruppen.se
Telefon: +46 73 533 02 45

Om Fiskars
Fiskars är ett ikoniskt finskt varumärke, känt för sina högkvalitativa köks- och trädgårdsredskap. Sedan 1649 har Fiskars vägletts av tidlösa principer för hög kvalitet, funktionalitet och hållbar design. Fiskars är en del av Fiskars Corporation, en ledande global leverantör av konsumtionsprodukter till hem, trädgård och friluftsliv.
www.fiskars.se

News